• kba tgv slideshow host aster
  • kba tgv slideshow host karleksort
  • kba tgv slideshow host tulpanlokar
  • kba tgv slideshow host kronart
  • kba tgv slideshow host cyklamen
  • kba tgv slideshow host buske
  • kba tgv slideshow host kal

Arts&Crufts på Tjolöholm

Föreläsning John Taylor den 20 februari. En fullbokad och populär föreläsning. Vinnarna var på plats och sålde lotter.

Ämnet var Arts&Craft på Tjolöholm. John Taylor berättade om arbetet med att bygga upp en Knot Garden efter gamla ritningar av arktitekten Lars Israel Wahlman som också var den som ritade slottet.

En Knot Garden formas av tuktade låga häckar av olika sorter i ett geometriskt mönster. I mellanrummen planteras bl a kryddväxter. Då denna Knot Garden troligen denna aldrig blev gjord och träd och buskar i omgivande miljö har förändrats över hundra år, så är det en utmaning att få den som det var tänkt.

Även på andra håll i parken arbetas det med restaureringar. Esters hus i allmogebyn håller på att renoveras, liksom tillhörande trädgård.

För er som inte hade möjlighet att vara med kan jag rekommendera att läsa på Tjolöholms hemsida, eller varför inte göra ett besök och följa uppbyggnaden av Knot Garden.

           John Taylor    

Text och bild Ingrid Lindskog

Vill du skriva en artikel?

Vi är 850 medlemmar i föreningen och varje månad arrangerar vi flera härliga aktiviteter som föreläsningar, trädgårdsbesök och mycket annat. På den här sidan får du som medlem gärna berätta om något spännande i din egen trädgård, kort sammanfatta av en intressant föreläsning du besökt eller kanske bara skriva ett par ord om vad som ni gör i din verksamhetsgrupp just nu.

Vill du publicera en text och eventuell bild därtill, kontakta web@kungsbackatradgardsvanner.se