• kba tgv slideshow host aster
  • kba tgv slideshow host karleksort
  • kba tgv slideshow host tulpanlokar
  • kba tgv slideshow host kronart
  • kba tgv slideshow host cyklamen
  • kba tgv slideshow host buske
  • kba tgv slideshow host kal

Kungsbacka Trädgårdsvänner bjöd in till föreläsning om harmoni och kontrast i trädgården

Kungsbacka Trädgårdsvänner bjöd in till föreläsning om trädgårdsdesign hos Anette Altré och Drömträdgården i Alafors Kvarn en solig lördagsförmiddag i början av april månad. “Vårbruket” i våra trädgårdar har ännu inte kommit igång p g a av den envisa tjälen och de alltför kyliga nätterna. Men det hindrade inte inbitna trädgårdsälskare och odlare av alla de slag att under dessa väntans tider inhämta nya kunskaper inför den kommande odlingssäsongen.

Anette Altré delade med sig av sina kunskaper i trädgårdsdesign och vad man skall tänka på när man vill “inreda” sin trädgård med olika attribut och uttrycksmedel. Temat för dagen är “Smycka din trädgård - harmoni och kontrast“. Många frågeställningar att fundera över inför planeringen och utsmyckningen av trädgården. I vilken miljö är ditt hus och din trädgård belägen. Vilken stil passar. Vad tycker du om och vad vill du uttrycka - romantisk, naturlig, minimalistisk, orientalisk eller formell stil. Vilken känsla vill du förmedla. Föremål av olika karaktär kan förstärka en känsla eller en miljö. De kan också vara blickfång och locka till sig din uppmärksamhet. Ljus och skugga skapar spännande nyanser i din trädgård. Olika former, runda, raka, rektangulära. Det klassiska korset, S- eller C-former som skapar en rörelse, kvadraten som är avgränsande eller den runda formen som är samlande. Färger och kombinationen av färger på växterna är också viktigt för helheten. En avvikande/kontrasterande färg i en rabatt kan lyfta hela rabatten. Skapa rum! Och ge rummen namn. Utgå från harmoni när du planerar din trädgård och bryt sedan av med kontraster. Smycka med möblemang, blickfång och detaljer!

Deltagarna i föreläsningen hade mycket att diskutera till fikat efter föreläsningen då det bjöds på god fika med spännande kaka bakad på mandelmjöl, kikärtor och potatis. Och sedan var det fritt fram för deltagarna att botanisera bland många fina och vackra föremål och trädgårdsredskap i butiken i den gamla f d kvarnen.

Vill du skriva en artikel?

Vi är 850 medlemmar i föreningen och varje månad arrangerar vi flera härliga aktiviteter som föreläsningar, trädgårdsbesök och mycket annat. På den här sidan får du som medlem gärna berätta om något spännande i din egen trädgård, kort sammanfatta av en intressant föreläsning du besökt eller kanske bara skriva ett par ord om vad som ni gör i din verksamhetsgrupp just nu.

Vill du publicera en text och eventuell bild därtill, kontakta web@kungsbackatradgardsvanner.se