• kba tgv slideshow host aster
  • kba tgv slideshow host karleksort
  • kba tgv slideshow host tulpanlokar
  • kba tgv slideshow host kronart
  • kba tgv slideshow host cyklamen
  • kba tgv slideshow host buske
  • kba tgv slideshow host kal

Elever plockar grönsaker till skördefest med Tareq

En buss med elever, lärare och trädgårdsvänner åker till Ugglarp för att plocka grönsaker till mat och dekorationer. Härifrån levereras grönsaker till de bästa kockarna i Norden, Nobelfesten, det svenska och danska hovet.
Nu ska det lagas och serveras på skördefesten med Tareq 17/10. Det är Elof Lindälvs Gymnasium som tillsammans med Kungsbacka Trädgårdsvänner arrangerar kvällen.

Ugglarp-Bild 1-1000Ulla Kristina Wennergren, Birgitta Sturesson, lärare på park-, miljö- och fastighetsprogrammet och Lindälvseleverna Johan Jakobsson och Pontus Ellerot. Foto Rose & Sjölander- Det är så roligt, säger Ulla Kristina Wennergren, Kungsbacka Trädgårdsvänner. Lärarna är så engagerade och eleverna är så goa. Och det är extra roligt att Tareq kommer redan på dagen för att handleda eleverna och att han gör det ideellt. Det värmer i hjärtat.

Tareq är känd som kocken i TV-programmet "Trädgårdsonsdag", med Pernilla Månsson Colt som programledare. Tareq lyckas alltid oavsett säsong och tillgång på råvaror laga till något så att det vattnas i munnen på tittarna. Tareq är kock sedan drygt 25 år och det ekologiska och närproducerade ligger honom varmt om hjärtat. Under hösten är han aktuell med serien BBC lifestyles "Tareq Taylors Nordic Cookery".

Många är involverade, restaurangprogrammet lagar smakmenyer under ledning av Tareq, Handels- och administrationsprogrammet ansvarar för marknadsföring och är värdar under kvällen och Gymnasiesärskolan dekorerar lokalerna och bygger upp en skördefestmiljö.

 

 

Vill du skriva en artikel?

Vi är 850 medlemmar i föreningen och varje månad arrangerar vi flera härliga aktiviteter som föreläsningar, trädgårdsbesök och mycket annat. På den här sidan får du som medlem gärna berätta om något spännande i din egen trädgård, kort sammanfatta av en intressant föreläsning du besökt eller kanske bara skriva ett par ord om vad som ni gör i din verksamhetsgrupp just nu.

Vill du publicera en text och eventuell bild därtill, kontakta web@kungsbackatradgardsvanner.se