• kba tgv slideshow var harsyra
  • kba tgv slideshow var pion
  • kba tgv slideshow var vitatulpaner
  • kba tgv slideshow kabbelecka
  • kba tgv slideshow var ormoga
  • kba tgv slideshow var tulpaner
  • kba tgv slideshow var ormbunke
  • kba tgv slideshow var rhododendron

Majmarknader skapar marknadsplatser som främjar grönska och växtkraft. På våra evenemang kan du skänka, få, byta, köpa och sälja växter, frö och plantor.

I vår grupp har vi som mål att arrangera åtminstone en marknad per år. Vårmarknaden utanför kulturhuset Fyren en lördag i maj är ett måste och en välgörenhetsmarknad öppen för alla. Hela Kungsbacka bjuds in att skänka växter från trädgård eller överskottet från årets frösådd. Vi säljer under två hektiska timmar alla växter som vi har fått in. Det brukar bli intensiva och roliga timmar med härlig kommers. Allt överskott går till våra barn i Kungsbacka via Majblommans lokalförening. Trädgårdsglädje för alla inblandade, inte minst för oss i gruppen som får sprida växtglädje till alla som passerar förbi. Videoklipp från våra marknader. Filmklipp från en vårmarknad ser du här.

Under våra idémöten leker vi också med tanken på bakluckeloppis, fröbytardagar och sticklingbyte af ädla pelargonsorter.

Under våren 2009 startade vi, som första lokalförening i Svensk Trädgård, en öppen grupp på Facebook för alla trädgårdsintresserade som vill vara med. De som ansluter sig får ytterligare en möjlighet till utbyte av växter, tankar, idéer, frågor, länkar, evenemang, bilder och videoklipp. En marknads- och mötesplats i cyberspace helt enkelt.

Har du lust att vara med i vår grupp?

Välkommen att kontakta vår samordnare.

vaxtmarknader collage

kbtv logo1